Thursday, 22 March 2012

Deqda super duper comell *entry semak ngan pic*

si comel nie nama dye Nurul Syuhada bt Md Ali .
Besday si comel ne plak 27 MEI 2011 .
Dilahirkan di Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani, Kedah.
Yeaaay.. siap suda biodata si comel ne !
*over tau dyien ne!*

*tido aje deqda nie* 
hehe. oke dyien ta panggil adeq syu sebab da terbiasa panggil si comel ne deqda
sesaje la mula2 terus terlekat sampai si abg pon terlekat panggil deqda .
*suka2 ati dyien je kan panggil nama org! hehe*

*aip .. napa nie nape letak pic deqda ta pakai baju nie  !!*
sekarang nie si kecik nie da besar tau !!! haha
ta caya eqk .. tengok la mata dia !!
*mooollaat kan mata dye !!*
sekarang deqda da 10bulan. erm makin comell si kecik ne. 
geram sanad ngan deqda . comell sanad .
*comell macam dyien kan! haha perasan kan !!*

*aip kat sebelah tu bukan ayah deqda la . itu abg dye !!! jgn ngorat oke !!*
Tengok la . Time ne dekat The Carnivall Waterpark Sungai Petani
Dapat pelampung baru . Apa lagi gigit la . haha *jgn gigit deqda naty pecah la !!*
Deqda nie ta takut air oke. Baru letak kaki si kecik ne kat air da macam nak berenang aje . 
*naseb ta boley berenang kan!*

*posing je keje nye !! tiru sape ne ?*
Ada aje pose dari deqda . Erm pantang nmpak kamera nie .
Si comell nie kalau nampak sape2 pakai lawa2 pastu berjalan ke hulu ke hilir tapi ta ambil dukung dye ta sampai 5 saat *hehe. ta sampai beberapa ketika la* confirm nanges. 
tapi bila dye uat muka sebek2 tu lagi comell . haha :)

*kan da kata.. pantang nampak kamera ! hehe :) *
werkkkk !!! erm Ya Allah comell la sanad2 deqda nie .
Rasa macam nak gigit2 aje . hehe *naseb bukan biskut kan !*
Tak tau la naty kalau da boleh berjalan berlari lagi sakan apa . 
Nie yg uat dyien rasa nak kawen cepat2 . Nak ada anak2 cepat2 . 
*hahahaha berangan la kau jah !!! sape nak kawen ngan unk jah ??*

*oke muka ta puas hati sebab deqda lagi comell dari dyien*
erm tak pe lah saje la nak juga semakkan ngan muka dyien kan . 
naty glemer la deqda dari dyien .
*haha . jgn kau gila glemer jah ta baekk tau!!*

erm itu je kot nak citer kali nie . Hari tu da janji kan nak citer pasal Tanjung Dawai kan next episode oke . Sebab ta sabar nak tunjuk pic si comell ne kat ampa sumer .
so kalau sesape nak berkenalan ngan deqda haruslah berkenalan ngan dyien dulu oke !
*sessi pemilihan dilakukan oleh dyien sahaja ! haha :D *

Saturday, 17 March 2012

:: Cintan - Cintun edisi 1 *entry semak ngan pic yer*

oke anak2 jgn tutup telinga macam org di atas kerana di sini dyien ingin memberitahu sale 70% sedang giat dijalankan dekat VILLAGE MALL SUNGAI PETANI oke. Motif??
ha.ha.ha. Ta de kena mengena pon la. Dyien cuma nak bagitau yg dyien da sampai PANTAI MERDEKA!!!! yeayyy merdeka..merdeka..merdeka.. *oit cik kiah merdeka taon bilanya. ne Pantai Merdeka la.*

haaa.. toi kan dyien cakap. ada pantai kan. ta tipu kan.
kalau sape2 perasan nun hujung dekat ngan bukit tu *yang dalam gambar tu* itu la Tanjung Dawai.
Time dyien mai ne ramai sungguh la orang. Siap ada ekspo lagi tau. Kiranya setiap sudut kat Pantai Merdeka nie ada orang la. 

OMGeeeeeeeee. apakah aksi di atas ini?
er err errr.. oke2 dyien nak citer ne. 
petang tu kan dyien nak pergi tangkap gambar ngan mr.munchux.
so semua aksi-aksi yang dilakukan *masih menjaga batas oke* adalah daripada incik photografer la.

Konon-konon macam lisa&yusri la. hahahahaHAMPEH ja kan.
erm tengok la mr.munchux tu belemoih ja.
so ketara kan kecerahan dyien berbanding mr.munchux.

amek mak jemah pakai bunga sekuntum tepi kepala kan.
hahahaha. konon2nya la kan nampak comey la.
*mmg comey kan. angguk cepat*

OMGeeeeee *again*.
sungguh "kecil" diriku berbanding mr.munchux kan. hahahaha.
*pengsan terus* 
dyien pakai kemain la dari atas cun abess la *perasan lagi* tengok2 pakai selipar cap tesco ja! hahaha :D

*sila abaikan kaki yang terpeleot kat atas ye!*
sape2 nak mandi kat pantai bawah tu kan ley la turun kat tangga nie. Dyien tamau mandi nak tangkap gambar aje.
so "tinggi" kan dyien. *perasan dan terus perasan lagi*

Ini la incik photografer dyien.
Ada aje idea gila dari dye nie.
HENSEM?? ohhh jangan cakap depan dye! naty perasan dye melebihi dyien oke. Maaf la dye nie da berpunya, NOT AVAILABLE oke. 

so ini la story utk entry kali nie.
Punya la dok peram pic ne dekat seminggu lebih da.
hehehehe :) 
pasni dyien na citer pulak time dyien p Tanjung Dawai.

Saturday, 10 March 2012

:: Inspirasiku !

Hari ini terasa diriku terlebih comel *wah sanad2 perasan kan!* dush.. dush.. dush.. hamek kau!! Actually dyien nak citer yg semalam dyien try2 la kan ikut *bukan tiru oke* cara mekap dari sis bunga lovebungaquerida. Ala kalau kat utube tajuk besarnya nak mata besar...! =_= & cara sis Nova nova-love-saif pakai shawl. cantek+gojes sis 2 orang ne ! *siyes ta tipu!!* 

hehe :) *non-edit pic oke*
muka dyien jenis berminyak. So kalau tempek ape2 kat muka kalau tak kena gayanya macam hantu kak limah go back home oke!
so bila ikut tuto sis bunga ne adoiiii *dah nak start perasan ne*
sanad2 la suka okeh!
adeq bongsu dyien kata "lawa la kak arini belajar mana?"
to adeq : kaka mu ini mmg comel hari2 pon cuma hari ne +++ lagi kan! *dah ngengada perasan terlebih* belajar mana lagi adeq oit utube lah. haha :D

sila pastikan mata anda tertumpu dekat shawl dyien oke. :D
oke setelah lama dyien memerhatikan cara sis nova pakai shawl & dyien cuba pratikkan tanpa tuto dari sis nova *sobb..sobb..sobb..* dyien cuba lilit sana sini situ sinun so jadi la ala2 sis nova yg gojes tu! *sis nova yg gojes oke dyien comey* haha

Bagi dyien kalau kita yakin dengan penampilan kita maka kita akan berkeyakinan utk berhadapan dengan orang luar. *wahhh berfalsafah plak dyien ne* tp betul kan. Walaupun mr.munchux larang dyien conteng2 muka ne *katanya dah over dari badut* tp bila dyien kuar ta pakai make-up pandai pulak kata muka dyien lagi teruk dari org dalam pantang? *motif??* 

"saya tau awak ta suka saya conteng2 muka tp saya juga tau awak lagi ta suka kalau muka saya ta de secalit bedak pon kan!"
hehe :) dedicate to mr.munchux !

Friday, 9 March 2012

:: Housemate super Superb !!! *entry semak ngan pic yer*

Kali nie kerinduan semakin memuncak dekat housemate *siyes ta tipu*.. Kerinduan kepada insan2 yg sama2 mengharungi "cerita baru" dalam kehidupan sebagai pelajar suatu masa dahulu *macam da lama aje ta pegang title student*. Shiekha, Fiza, Syima, Vijaya & Mira *yg superb cute tu*

- SHIEKHA -
Cik ruby ni sanad2 baek ! Dye senang nanges kalau hati dye tersentuh !
*awas ye kaum Adam*
Gila shopping! 
cakap je nak beli barang apa sumer info shiekha ada!
Tengok la sanad2 cantik kan !

yg nie pulak FIEZA oke !
erm giler makeup mak jemah ne !
cecita time kecik2 dulu as MUA (make-up artist)
Best kawan ngan fieza coz dye sempoi !!!

VIJAYA & MIRA 
Vijaya kawan yg paling baek pernah dyien jumpa !
Walaupun berlainan agama tapi Vijaya sanad2 menghormati agama masing2.
Vijaya cikgu bagi Dyien dan Mira serta kawan2 yg lain.
 -The most Gorgeous Indians girl -

 - SYIMA -
seorang yang tegas ! sanad2 tegas !
Syima ne Pelajar AKJ utk setiap sem tau !! oke ulang lagi sekali SETIAP SEM tau !!
dan sesaper nak tempah coklat boley la bagitau kat dyien naty dyien tolong sampaikan dekat syima !

Ini lah hobi kami beramai-ramai oke !
Make-up time !!!
Kumpul ramai2 punya koleksi lepas tu snap pic !!
*aduhhhh rindu la ..*

Pic nie time last paper . Mira tolong capture dis pic.
Erm sanad2 rindu !! Rindu dengan keriuhan di kuaters !
Rindu nak bising2 nak makan maggi ramai2 make up ramai2 nak berebut toilet banyak lagi la !! 
Lepas nie da ta de semua nie kecuali la stdy tempat yg sama lagi kan !!

Segala yg pernah berlaku itu adalah pengalaman hidup buat kita semua. Tak mungkin dapat menghilangkan luka yg telah disakiti oleh orang lain kerana luka itu telah dalam dihiris. Tetapi saat-saat manis dan indah terus diingati kerana setiap masa yang diluangkan telah diisi dengan kasih sayang yang tak berbelah bagi. Dyien sayang semua!!!


Thursday, 8 March 2012

:: Rindu Kamoo Teman2 ! *entry semak ngan pic yer*

Hampir 3bulan ta jumpa teman2 sumer. Rindu sanad2. Rindu dekat sha, yazid, mira, deana, syed, fara, lia dll. Tp paling dyien rindu confirm2 la dekat sha, yazid, mira, deana, syed, fara, lia.

wonder girl 
Lia - Deana - Mira - Fara - Dyien *plg comey*

Bodyguard puteri2 cantik oke!
yg pakai kemeja grey  tu Syed dan yg pakai sweater hitam tu Yazid.
*Mira yg capture dis pic*

nie Mira "kecik" 
*maaf yer amek pic kamoo dear!*
cantik kan . sanad2 cantik. cute je. 

nie Deana 
gojes rite. mcm pan-asian kan.
kalah juliana evans tau.
Deana ne bff Mira n dye suka usik2 Mira. 

Nie Sha.
bagi Dyien kan Sha ne bff Dyien tau!
*saya sayang awak sanad2!*

Nie Fara.
Lawa tau! siyes ta tipu dye lawa sanad2!
Now dye da macam awex jepunvskorea tau!
*Edo Ichi Sushi*

Ni pulak Lia. 
Muka dye nampak garang tp dye oke la!
Si gadis ayu taw.

Syed "si abg" & Yazid " si adeq"
2 org kuat dalam group kami!

Dyien in de house!
*nak juga nyebokkan*..

Mengenali mereka adalah anugerah yg paling terindah dalam hidup dyien. Berkongsi suka duka tawa sedih bersama. Kenangan yang tak akan hilang dari kotak memori dyien. Sesungguhnya teman2 ini amat bermakna dalam menghiasi corak kehidupan dyien.