Thursday, 9 May 2013

Silent Mode l entry bergambar (◕‿◕✿)



Ada tak pernah berjumpa dengan orang yang ada perangai "Silent Mode " ni ? Aku tak pernah jumpa so aku rasa pelik lah bila aku berhadapan dengan manusia yang macam ni . Aku kan banyak cakap . Cakap tak berhenti lansung . Tapi yang aku peliknya dia hanya mampu cakap " k " , " erm " , " ya " dan beberapa perkataan pendek lagi . So mampu ?? Mampu tak berhadapan dengan manusia yang bercakap tak sampai 5 huruf ? Im feel weird oke . Sangat-sangat pelik .

Aku rasa mulut dia macam ada gam . Macam tak boleh buka sebab kena ulser . Atau dia rasa pelik jumpa orang yang bercakap banyak tak henti-henti . Oke aku jadi pelik . Cakap sepatah-sepatah lastly aku pon yang sangat-sangat hyperaktif bercakap ni pon join the group zip mulut . Sangat rasa tidak selesa . Sampai hari ni aku tak boleh tafsirkan orang yang seperti manakah itu . Sumpah aku rasa macam mimpi dalam masa 5 minit .

Hari ni bila aku cerita kat Kazni apa yang berlaku semalam serius Kazni gelak ja kat aku . Sampai hari ini aku rasa terbayang bayang orang yang jenis " Silent Mode " ni . Mungkin sebab dia terlalu penat bekerja sangat atau dia memang tak ramai kawan yang menyebabkan dia menjadi seorang yang pendiam . Atau mungkin juga dulu dia sering dimarahi oleh cikgu mahupun parents , tu yang menyebabkan dia kurang bercakap . Aku memang pelik sangat-sangat kalau jumpa orang yang jenis pendiam ni . Aku tak boleh geng lansung . Sebab aku jadi tak ada topik nak cakap apa dengan orang yang dalam kumpulan ni . Aku rasa macam aku ni bercakap sorang-sorang . Ataupun orang yang pendiam nie dah tanamkan dalam diri ni kena diam ja bila orang bercakap . Macam picca kat atas . haha :p

So aku dah sedar yang aku ni memang lemah berhadapan dengan orang yang dalam kategori " Silent Mode" ini . Aku rasa macam orang dalam kumpulan ni tak selesa dengan aku aja . Aku bercakap sorang-sorang ja dan aku rasa bercakap dengan benda yang tak bernyawa . Takde respons . Aku ni kalau bercakap nak kan respons baru rasa seronok nak bercerita lagi . So kalau lepas nie kalau aku berkelakuan pelik bila ada dalam golongan seperti ini janganlah terkejut . Sebab penyakit depa ni dah terjangkit sama dekat aku . 

Tapi ada baiknya juga berkawan dengan group ni . Yang baiknya aku pon akan turut diam sama . Jadi mulut aku boleh berhenti rehat kejap . haha . Nak tahu tak waktu aku diam bila . Mama aku kata waktu aku diam adalah waktu aku tidur dan rumah aku akan sunyi sepi . hahaha . Nampak sangat mama aku pon pening dengan perangai aku yang banyak cakap . Cakap ja tak henti-henti . Tapi kalau nak tau orang yang banyak cakap ni kalau tiba tiba dia tak da baru ampa rindu kot . Rindu dengan keriuhan orang yang mulut bising ni . Oke lah aku nak cerita pasal " Silent Mode " dah masuk bab orang banyak cakap pulak . haha 

Monday, 6 May 2013

Jalan jalan di hari mengundi l entry bergambar (◕‿◕✿)

Semalam merupakan hari mengundi bagi semua rakyat di Malaysia yang berdaftar . 5 May 2013 untuk PRU13 . Aku tak daftarkan diri so aku tak bolehlah nak mengundi walaupun umur aku 22 tahun kan . Disebabkan hari mengundi jatuh hari Ahad maka dengan rasminya aku cuti juga . Hari Isnin wajib bekerja oke . Aku dah janji dengan adik aku nak bawa p tengok wayang cerita Ironman 3 . Aku ajak Incik Tunang join tengok wayang sekali tapi haruslah dia pergi mengundi dulu . Umur dia yang dah nak masuk 26 tahun haruslah kena mengundi oke . 

Incik Tunang dah bagitau siap cepat-cepat pukul 11 lebih tu . Tapi aku nie kan suka ralit suka berangan dulu pastu buat kerja lain dulu . Lastly dah pukul 1 lebih baru kelam kabut nak siap . Nasiblah Incik Tunang tak beletiaq . Kalau tak confirm aku tak mau keluar semalam . So dengan sepantas kilatnya aku bersiap ala kadar . Alah bukan nak pergi jauh pun . Tengok wayang dekat Amanjaya Mall ja . Aku suruh adik aku bawa teman . Ye lah kakak dia nak keluar dating kan so takkan adik aku nak tengok aja . So suruh lah dia ajak cousin aku , anak makngah aku . hehe 

Dah pukul 2.15 lebih kurang baru gerak ke Amanjaya Mall . haha lewat kan . Aku nie kalau bersiap ala kadar pon memang makan masa pon . Dalam 10 minit dah sampai Amanjaya Mall . Tak ada lah jaoh dari rumah aku pon . Sekejap ja sampai . Dah settle parking kat parking atas tingkat 2 , terus gerak ke panggung wayang . Kalau parking kat atas dekat lah nak ke panggung . So beli tiket Ironman 3 tayangan pukul 3 pm . Oke aje kebetulan cousin aku tak sampai lagi . Ada lagi setengah jam so pusing-pusing dulu . Pastu aku ngan adik aku siap buat gelang yang boleh letak aksesori tu . 

Gelang ni lah yang aku beli semalam . Aku belikan untuk adik aku jugak . Boleh pilih warna yang kita suka . Lagi satu boleh pilih aksesori yang kita suka . So aku mestilah pilih warna yang terang gemilang dan berwarna warni kan . haha . Yang aksesori tu aku pilih yang bentuk topeng tu dengan bentuk bulat tu * ada tulis Aquarius . Mestilah aku kan zodiak aquarius .* Yang lagi 2 aksesori comel tu Incik Tunang yang pilihkan . Sweet jugak lah pakcik nie . Romantik juga tapi jarang-jarang sekali dia tunjuk sikap romantik tu . Susah la , kalau aku dok harap dia nie romantik bawa p makan candle light dinner ke apa ke tak payah lah rasa buang masa aja . Pakcik ni romantik waktu yang tak dijangka . hehe . Aksesori tu cina tu panggil 'champ' tak salah aku lah . Gelang nie baru RM15 . Adik aku ambil yang RM10 punya . Dapat la 2 champ tu tapi kalau nak tambah lagi champ just tambah RM1 untuk setiap satu champ . 

So dah siap semua buat gelang nie pastu cousin aku pon dah sampai kami berempat pon bergegas lah nak masuk panggung . Dah lebih 10 minit sebenarnya tapi baru lah terhegeh-hegeh nak beli popcorn segala . Naseb masa masuk tu citer baru dok iklan lagi . hehe so tak terlepas lah walaupun 1 scene . Aku nie kalau tengok cerita genre aksi-aksi nie kurang minat sikit . Tapi Incik Tunang sangat suka . Almaklumlah lelaki kan , bab-bab robot nie haruslah minat . So aku layankan lah cerita nie . Best jugak . Aku bagi 4 setengah bintang sebab lagi setengah bintang tu habuan aku tak berapa faham . hahaha Ye lah terus tengok Ironman 3 . Ironman 1 dengan 2 cerita macam mana pon aku tak tau . Best sebab hero dia nampak gagah dan kacak . Aku nie kalau tengok cerita aksi tengok tang kekacakan hero dulu baru lah aku ada modal nak bandingkan dengan Incik Tunang . Modal nak mengenakan dia . haha 

Makcik ni dengan tudung senget benget , pakai mata pelesu warna biru excited nak tengok wayang with MrMunchux dia . Dah lama owh tak tengok wayang dengan kekasih hati . Sampaikan Incik Tunang dah tak percaya kalau aku ajak p tengok wayang . Mesti dia mengelak punya . Incik Tunang merajok lama tau , dekat setahun tak mau tengok wayang ngan aku gara-gara aku lah . haha siapa lagi kan . Dah rancang elok-elok kata nak p tengok wayang last-last dah sampai dekat depan kaunter tiket tu aku kata tak nak pulak . Berangin la pakcik tu . hehe . Kadang-kadang aku nie sengaja tau nak menguji kesabaran pakcik nie . Last padan muka kau pakcik ni takmau tengok wayang . Nak tengok citer Ironman 3 nie pon puas pujuk . 


Hey ! Awak thanks teman si comot nie tengok wayang tau . Maaf lah buat awak tunggu lama sampai tertidur kejap dekat ruang tamu . hehe tak sengaja . Siapa suruh nak datang ambil tak mesej dulu kan dah kena tunggu . *salahkan orang pulak* btw thanks dear . Dah la tidur lambat bangun awal nak pergi mengundi pastu teman si comot ni nak tengok wayang pulak . Balik nak terus kerja . Maaf dear naty si comot nie belanja air chatime oke . hehe * itu sebab budak comot nie sayang pakcik nie sebab pakcik nie sehabis daya jaga hati budak comot nie . Budak comot nie kawan lah dengan mana-mana lelaki pon tapi budak comot tak jumpa lagi yang serupa macam pakcik nie . Sanggup layan karenah budak comot yang mengada nie . Sayang pakcik sangat-sangat !*

Ada beberapa picca yang aku nak letak dalam nie juga . Sebab aku dah tak tau nak tulis apa lagi . Haish rajin pulak aku nak menulis nie . Mai mood nak mengarang rasa hari-hari nak update entry baru tapi bila mai mood malas berbulan-bulan blog aku nie kosong . Tak apalah bukan nak bagi sapa baca pon cuma tulis untuk aku baca satu hari nanti . So now aku nak biar gambar bercerita pulak . hehe :)












Friday, 3 May 2013

Bertunang l entry bergambar (◕‿◕✿)


Motif sangat kan aku letak gambar nie . Gambar yang penuh makna . Hari aku bergelar tunangan orang . Tunangan kepada Muhammad Amzar . Yang sarungkan cincin nie "Tok Don" . Tok kepada mrMunchux aku . Berdebar saat ini . Debaran yang hanya dapat dirasai oleh aku seorang barang kali . Debaran yang sama juga kepada gadis di luar sana . 


Thanks kesayangan aku 2 orang nie . Sanggup datang beratus batu dari Perak . Aku ingat sampai akhir hayat . Sahabat sampai mati 2 orang nie . Thanks syera . Thanks hanim . Kalau ampa 2 tak mai tak berpelamin lah aku . haha . Aku janji tak kira keadaan aku macam mana sekalipun , hari bahagia ampa 2 wajib aku datang tau . Love both of you . Muahx3 .




Hantaran aku nie gebu sangat aih . Nie angkara camera 360 oke . Nak jugak lah hantaran aku nie gebus gebasss macam aku kan . Seingat aku la nak bagi 9 bekas berbalas 7 lah dari pihak mrMunchux. Malas lah nak banyak-banyak bekas sangat . Cukup lah kan banyak tu . Thanks a lot to mama , maknjang dan tak lupa Jieha . Pandai jugak cucuk-cucuk bunga untuk sirih junjung tu . Lepas tu maklong aku datang tambah lagi 2 bekas . Adek aku si Wanie tu sponsor kek katanya . Lastly jadi lah 13 bekas . Banyak tak hingat kan aku bagi kat depa . 

10 February 2013
Tarikh ini aku menjadi tunangan kepada Muhammad Amzar . Lelaki yang aku kenali hampir 4 tahun . Lelaki inilah yang sering menghadap perangai aku yang kadang-kadang menyakitkan hati tu . Lelaki ini juga di awal perkenalan aku sangat-sangat tak suka . Ya lelaki ini jugalah yang sering mendengar aku merungut , aku marah , aku sedih , aku gembira . Lelaki ini yang sering berada di sisi saat aku susah saat aku senang . Saat aku merasa bahagia dan derita . Aku tidak pernah terfikir yang akan hidup bersama lelaki ini . Lelaki ini mengajar aku erti setia . Setia aku selama 4 tahun di sisinya walaupun hati lelaki ini sering ragu-ragu terhadap aku . Terima kasih Muhammad Amzar kerana ingin sehidup semati dengan insan comel ini . Insan yang sering menyakitkan hati , yang sering membuat hati tak senang duduk dan insan yang masih berperangai kebudak-budakan ini .

InsyaAllah kisah cinta kami akan termeterai Syawal ini . Doakan kebahagian kami . Di sini , aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kedua ibu bapa aku , adik beradik aku yang ohsem tu , family mama family abah , jiran tetangga , rakan-rakan yang hadir pada hari pertunangan aku . Dengan kehadiran kalian majlis pertunangan yang serba serdahana ini menjadi lebih meriah . Terima kasih kerana hadir dan turut merasai kebahagian yang baru aku kecapi ini . InsyaAllah jika tiada aral akan aku kongsikan hari bahagia aku ini bersama kalian semua tidak lama lagi .

Di sini aku ingin kongsikan bersama semua gambar ketika majils berlansung . Tak dapat aku luahkan melalui kata-kata ataupun dengan menaip ni . Terlalu banyak yang ingin aku ceritakan tetapi biarlah gambar yang berbicara bagi pihak aku . Setelah hampir 3 bulan menjadi tunangan orang baru aku menaip kisah ini . Rasa semua ini hanyalah mimpi dan akan terus menjadi mimpi indah .